Δίσκοι

Ένα ΒΙΒΛΙΟ – CD ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ

ΝΙΚΟΥ ΚΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΘΩΜΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ
σιωπή ο βασιλιάς ακούει
 

Musical για μικρά και μεγάλα παιδιά σε βιβλίο –cd εικονογράφηση έκδοσης:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΣΣΛΙΝ

Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ
Λιμπρέτο: ΘΩΜΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ - με τη συνεργασία του συνθέτη


Ερμηνεύουν:

Τίνα Μαλακατέ (Μούσα)
Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Βασιλιάς)
Γιάννης Σαμσιάρης (Μουσικός)
Την Ορχήστρα ALEA III της Βοστώνης διευθύνει ο Θόδωρος Αντωνίου


 Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει ένα εκδοτικό «δώρο» για μικρά και μεγάλα παιδιά: το Musical του Νίκου Κυπουργού και του Θωμά Μοσχόπουλου με τίτλο  Σιωπή ο βασιλιάς ακούει.

Την μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος με τη συνεργασία του συνθέτη, ενώ τους ρόλους  του έργου ερμηνεύουν: η Τίνα Μαλακατέ (Μούσα), ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Βασιλιάς), ο Γιάννης Σαμσιάρης (Μουσικός), η Δάφνη Πανουργιά, η Εύα Κέσσερλινγκ, κ.α.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1994 στη σειρά εκδηλώσεων του Μεγάρου «Μικρά Musicals», από όπου και ηχογράφηση που συνοδεύει την παρούσα έκδοση. Παρότι εκδόθηκε λίγο καιρό αργότερα, ο δίσκος εξαντλήθηκε και ξεχάστηκε για πάνω από 15 χρόνια.

Σήμερα παρουσιάζεται από τη Μικρή Άρκτο σε βιβλίο –cd, με το κείμενο του λιμπρέτου, πρωτότυπα εικονογραφημένο με 30 έργα του ζωγράφου Κωνσταντίνου Έσσλιν αλλά και με ένα συνοδευτικό γλωσσάρι για τους μουσικούς όρους και την εποχή που η ιστορία αναφέρεται.

Η Υπόθεση του Έργου:

Ο Βασιλιάς της μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος. Όποια  μουσική κι αν του παρουσιάζει  ο μουσικός της αυλής του, ο βασιλιάς την απορρίπτει. Τον μουσικό από την απελπισία του, έρχεται να τον βγάλει η Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να «ξαναμπεί στη δουλειά» από την οποία είχε αποκοπεί από τις «ένδοξες εποχές» του Μότσαρτ και του Μπαχ.

Η Μούσα λοιπόν, επιστρατεύει τις επτά νότες και εμπνέει στον μουσικό ένα υπέροχο κομμάτι. Ούτε κι αυτό όμως αφήνει ικανοποιημένο τον Βασιλιά. Η Μούσα λοιπόν σκέφτεται κάτι καινούργιο: εμφανίζεται στον Βασιλιά  μεταμφιεσμένη  σε διάσημο μουσικό από το εξωτερικό, του οποίου τη μουσική, τάχα, μπορούν να την ακούσουν  μόνο όσοι έχουν πραγματικό γούστο  και μουσικές γνώσεις. Και φυσικά ούτε ο βασιλιάς, ούτε η αυλή του τολμούν να παραδεχθούν ότι το «αριστούργημα» που τους παρουσιάζει η Μούσα δεν είναι παρά….

Τη συνέχεια, γεμάτη μουσική και φαντασία θα την ανακαλύψετε στο βιβλίο –cd  που κυκλοφορεί  στα βιβλιοπωλεία και τα δισκοπωλεία..


Έκδοση: ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣΑγοράστε το


Ένα ΒΙΒΛΙΟ – CD ΕΚΠΛΗΞΗ 
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ


ΧΡΙΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
Το φτερό του Δράκου
13 μουσικά παραμύθια
Σε βιβλίο – CD
με 81 ακουαρέλες της Σοφίας Γρηγοριάδου
Ερμηνεύουν: Σόνια Θεοδωρίδου, Αφροδίτη Μάνου, Κώστας Παρίσης, Γιώργος Περρής, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης, Γιώργης Χριστοδούλου
Συμμετέχουν: Ηλίας Μαμαλάκης, Θάλεια Τσεντόγλου, Γιάννης Χαρίσης


Ένα βιβλίο - CD, δώρο στα παιδιά μικρά και μεγάλα, ετοίμασε η Μικρή Άρκτος. Ένα δώρο γεμάτο ελπίδα, χάρη και χαρά, που είμαστε σίγουροι  πως θα αγαπηθεί και θα τραγουδηθεί από όλους.

Δύο δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη, ο συνθέτης Δημήτρης Μαρκατόπουλος και ο στιχουργός  Χρίστος Παπαδόπουλος, ετοίμασαν δεκατρία μουσικά παραμύθια, επιστρατεύοντας τη φαντασία, το χιούμορ και την ευαισθησία τους, μα πάνω απ’ όλα την ανεξάντλητη, σκανδαλιάρικη και απελευθερωτική παιδικότητά τους.

Ξεκίνησαν λοιπόν οι δυο τους, αλλά  στο «σπίτι» της Μικρής Άρκτου, η παρέα μεγάλωσε..
Οι πρώτοι που μπήκαν στο παιχνίδι ήταν οι μουσικοί. Έπαιξαν με απίστευτο κέφι και ζήλο τις μελωδίες κι έτσι έδωσαν στην ενορχήστρωση του Δ. Μαρκατόπουλου, το χρώμα και την ατμόσφαιρα που της έπρεπε- δηλαδή αυτήν μιας αυθεντικής γιορτής.

Έπειτα ήρθαν οι ερμηνευτές: η Σόνια Θεοδωρίδου, η Αφροδίτη Μάνου, ο Κώστας Παρίσης, ο Γιώργος Περρής, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γιώργης Χριστοδούλου.  Τραγούδησαν τα τραγούδια, προσφέροντας γενναιόδωρα, πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους. Γι’ αυτό και μέσα από το παιχνίδι των ερμηνειών τους καταγράφηκαν στιγμές απρόβλεπτες, γοητευτικές και εξόχως παιχνιδιάρικες……

Μια εκπληκτική παρέα λοιπόν όπου η Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά και  υποδύεται …..την Σακούλα της Λαϊκής, συναντά τον Μάριο Φραγκούλη ως Μάγειρα (παρέα με τον Ηλία Μαμαλάκη), την Αφροδίτη Μάνου να αφηγείται την επανάσταση των … άδειων   ρούχων, την  Άλκηστη Πρωτοψάλτη  να χαϊδεύει ερμηνευτικά την ιστορία ενός παρεξηγημένου βατράχου, τον  Γιώργο Περρή να ταξιδεύει με ένα  ροζ  μεθυσμένο πειρατικό καράβι και τον Γιώργη Χριστοδούλου πότε ως Άγριο της Αβεϊρόν και πότε ως ναυαγό σε μπανιέρα εξαιτίας …..μιας θρυλικής γοργόνας.

Η νεαρή ζωγράφος Σοφία Γρηγοριάδου  ανέλαβε να εικονογραφήσει την εύθραυστη και χαρούμενη  εικόνα  αυτών των παράξενων ιστοριών. Το βιβλίο  γέμισε με 81 ακουαρέλες της που ζωντανεύουν  την  πορεία αυτού του ταξιδιού και τους ήρωες αυτής της παρέας.

Από εκεί και ύστερα ο ζωγράφος Ανδρέας Γεωργιάδης «έστησε» όλη την παρέα στο χαρτί και τις τρέλες τους τις έκανε βιβλίο, ενώ ο Παρασκευάς Καρασούλος κράτησε το νήμα της παραγωγής  ώστε τα τραγούδια αυτά να φτάσουν σε μας όπως ακριβώς τους έπρεπε.
Και γιατί  Φτερό του Δράκου ο τίτλος παρακαλώ;

Στην αρχαιότητα η Μικρή Άρκτος, ονομαζόταν «το φτερό του Δράκοντα», και ήταν τμήμα του αστερισμού Δράκοντα. Το μυστικό βρίσκεται στο πολύ μακρινό παρελθόν… Ούτε λίγο ούτε πολύ στο τελευταίο τραγούδι – παραμύθι  αυτού του κύκλου….

Έκδοση:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Αγοράστε το


ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΕ ΤΡΙΑ CD«Αυτές οι ηχογραφήσεις που συγκεντρώθηκαν σ’ αυτή την έκδοση, για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη μοναδικών στιγμών και συναντήσεων, είναι εκείνες οι πρωταρχικές που γράφτηκαν υπό το κράτος της ταραχής και με το πάθος και την αθωότητα του πρώτου βλέμματος»

Ελένη Καραΐνδρου
Από τον  πρόλογο της έκδοσης

Οι φίλοι της μουσικής της Ελένης Καραΐνδρου έχουν κάθε λόγο να χαίρονται. Περισσότερες από 3 ώρες μουσικής, γραμμένης για 22 θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα (1986-2010) κυκλοφορούν σε μια ιστορική έκδοση - ντοκουμέντο από τη Μικρή Άρκτο, σε 3 CD που συνοδεύουν ένα καλαίσθητο βιβλίο, εμπλουτισμένο με φωτογραφίες από τις παραστάσεις, κριτικές και πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις.

Η συνεργασία της Ελένης Καραΐνδρου  με τον σκηνοθέτη και σύντροφό της Αντώνη Αντύπα ξεκίνησε το 1986, όταν εκείνος της πρότεινε να συνθέσει μουσική για τη «Νίκη» της Λούλας Αναγνωστάκη.

Στα 3 CD που τη δραματουργία τους υπογράφει η ίδια η συνθέτρια, περιλαμβάνονται μουσικά θέματα που αγκαλιάζουν μια περίοδο συνεργασίας 24 χρόνων έως  και την παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» (1ο βραβείο μουσικής – θεατρικά βραβεία κοινού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 2010).

Το κοινό και ειδικά το θεατρόφιλο, θα απολαύσει συνθέσεις από τον Ξεριζωμό, τον Σύζυγο, το Φεγγάρι για καταραμένους, τη Σκιά του Μαρτ, το Ρόσμερσχολμ, το Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα, το Πάρτι Γενεθλίων, τον Γυάλινο Κόσμο, τη Νίκη κ.α.

Υπέροχες ερμηνείες σπουδαίων σολίστ (Νίκος Γκίνος, Βαγγέλης Χριστόπουλος, Στέλλα Γαδέδη, Ντέιβιντ Λιντς, Βαγγέλης Σκούρας, και τόσοι άλλοι), στις αυθεντικές πρώτες εκτελέσεις ξαναζωντανεύουν μαγικές ατμόσφαιρες από παραστάσεις που αγαπήθηκαν.

Αυτό το  υπέροχο ταξίδι στον μουσικό κόσμο της Ελένης Καραΐνδρου και στην πολυβραβευμένη μουσική της για το θέατρο, συμπληρώνει το «Λεύκωμα» για τα 20 χρόνια του «Καλλιτεχνικού Οργανισμού Φάσμα – ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ» του Αντώνη Αντύπα.
Για τον σκηνοθέτη Αντώνη Αντύπα,  «η έκδοση αυτή μοιάζει να είναι η ΦΩΝΗ του Λευκώματος», κάτι σαν το σάουντρακ των παραστάσεών του.

Για τη συνθέτρια, «οι μουσικές ψηφίδες του κάθε έργου, όλες μαζί, φαντάζουν σαν ένα μουσικό ψηφιδωτό που αφηγείται μια ιστορία δυο ανθρώπων που αγάπησαν βαθιά το θέατρο κι αυτό τους ταξίδεψε πέρα από τον χρόνο».

Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι φιλοτεχνημένο με το έργο «Υγρασία» του Ανδρέα Γεωργιάδη.

H έκδοση πραγματοποιήθηκε σε παραγωγή Παρασκευά Καρασούλου, σχεδιασμό Ανδρέα Γεωργιάδη και επιμέλεια έκδοσης Παρασκευής Γερολυμάτου.

Έκδοση:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Αγοράστε το

Ελένη Καραΐνδρου
το «10»

Μουσική για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά Βασισμένη στο έργο του Μ. Καραγάτση
Η ECM και η Μικρή Άρκτος παρουσιάζουν τη μουσική που έγραψε η Ελένη Καραΐνδρου για το 10, την εξαιρετική τηλεοπτική σειρά του Alpha που βασίζεται στο έργο του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.
Η ειδική για την Ελλάδα έκδοση, πολυτελής και ιδιαίτερα φροντισμένη, κυκλοφορεί στην Ελληνική γλώσσα, «τιμής ένεκεν», λόγω του έτους Καραγάτση, κι έρχεται να καλύψει την επιθυμία των ανθρώπων που αγάπησαν το 10 και συγχρόνως όλων εκείνων που περισσότερο από 30 χρόνια παρακολουθούν κι αγκαλιάζουν τη δουλειά της Ελένης Καραΐνδρου.
Για περισσότερο από 18 χρόνια η διακεκριμένη συνθέτις, απείχε από οποιαδήποτε τηλεοπτική συνεργασία. Έχοντας στο ενεργητικό της επιτυχίες τηλεοπτικές όπως η Γαλήνη και η Λωξάντρα, περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσει κάτι ανάλογο, κι όπως η ίδια αναφέρει «η πρόταση να γράψω μουσική για το 10 μου πρόσφερε όλα τα εχέγγυα μιας αληθινής δημιουργίας: το έργο του Καραγάτση, η σκηνοθετική ματιά της ταλαντούχας Πηγής Δημητρακοπούλου, η συμμετοχή πλειάδας κορυφαίων ηθοποιών, ο υπέροχος σκηνικός χώρος… Όλα αυτά, όχι μόνο με έπεισαν αλλά μου έδωσαν κέφι και φτερά για να γράψω τα 10 μουσικά μου θέματα και τις παραλλαγές τους.
Μέσα από τη μουσική μου θέλησα να ζωντανέψω τα προσωπικά μου βιώματα από εποχές μιας χαμένης Ελλάδας όπως αναδύεται μέσα από την πένα του συγγραφέα και τη ματιά της σκηνοθέτριας. Ακούμπησα με αγάπη τις ψυχές των ηρώων κι έζησα μαζί τους τις χαρές και τις απογοητεύσεις τους, τα πάθη τους και τις αντιπαλότητές τους.
Όπως κάθε φορά, όταν το τοπίο δράσης είναι η Ελλάδα, αναζήτησα ανάμεσα στα μουσικά χρώματα τον ήχο του μπουζουκιού, γιατί δεν νοείται Ελλάδα μεταπολεμική χωρίς αυτό τον σπαραχτικό ήχο, τον ήχο που μας έχει στοιχειώσει από το «Νύχτωσε χωρίς Φεγγάρι». Ανάμεσα στα θέματά μου, το Θέμα της Γειτονιάς (τίτλοι) ήθελα να εμπεριέχει τη λαχτάρα για ζωή των ανθρώπων της εποχής μαζί με τον καημό για τα ανεπούλωτα τραύματα που άφησε ο εμφύλιος. Το Τανγκό από χορός ερωτικής πρόσκλησης μετατρέπεται σε Χασάπικο του 10, σε ρυθμό ομαδικής απόδρασης ενώ, ανάμεσα στα θέματα κορυφαίας δραματουργικής έντασης το Θέμα της Φωτιάς και ο Γάμος, είναι για μένα κάτι σαν «φόρος τιμής» για ότι δυνατό έχει αφήσει στη ψυχή μου ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Καραγκιόζης. Το Νοσταλγικό σε 5/8 και τα Χαμένα όνειρα, είναι θέματα που κινούνται μέσα στους τόνους της απώλειας, παντρεύουν στοιχεία έντεχνα με λαϊκά ενώ τρία άλλα θέματα, το Ταξίμι του Λιμανιού, το Βαλς και η Romance κεντάνε τα χρώματα δύο αντίθετων κόσμων που συνθέτουν το τοπίο της μεταπολεμικής Ελλάδας».
Για την ηχογράφηση της μουσικής συνεργάστηκαν οι μουσικοί:
Σπύρος Γκούμας, μπουζούκι, μπαγλαμάς, μαντολίνο,
Kυριάκος Γκουβέντας
, βιολί,
Ντίνος Χατζηϊορδάνου
, ακορντεόν,
Θωμάς Κωνσταντίνου, κιθάρα, μαντολίνο,

Μίμης Ντούτσουλης, κοντραμπάσο,
Βαγγέλης Χριστόπουλος, όμποε,
Νίκος Γκίνος, κλαρίνο,
Στέλλα Γαδέδη
, φλάουτο,
Μαρία Μπιλντέα, άρπα
Σέργκιου Ναστάζα
, βιολί.
Πιάνο και πλήκτρα έπαιξε η ίδια η συνθέτρια.
Το 24σέλιδο βιβλιαράκι της έκδοσης σε επιμέλεια Βουβούλας Σκούρα και Γεωργίας Αλεβιζάκη περιέχει φωτογραφίες από το 10 και κείμενο της Ελένης Καραΐνδρου. 

Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ 
Αγοράστε το 

Δώρος Δημοσθένους
One for the Road

1995: Συναντάμε το Δώρο Δημοσθένους στην παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου Ενός Λεπτού Σιγή, να ερμηνεύει σε πρώτη εκτέλεση τα Τραγούδια της Αμαρτίας του Μάνου Χατζιδάκι.
Από τότε και στη διάρκεια των δεκατριών χρόνων που μεσολάβησαν, ο Δώρος Δημοσθένους συμμετείχε σε μουσικές - θεατρικές παραστάσεις, σε δεκάδες συναυλίες, σε σημαντικές δισκογραφικές δουλειές (ανάμεσά τους η Αμοργός του Μάνου Χατζιδάκι και τα Μυστικά του Κήπου του Νίκου Κυπουργού) αλλά ποτέ έως σήμερα δεν είχε παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική πρόταση.
2008: Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική πρόταση του Δώρου Δημοσθένους με τίτλο One for the Road, ενός από τους πιο σημαντικούς νέους έλληνες ερμηνευτές.
Αφορμή για το δίσκο αυτό στάθηκαν οι εμφανίσεις του πριν δυο χρόνια στο Θέατρο Ροές. Ο τίτλος του δίσκου άλλωστε παραπέμπει στον τίτλο εκείνων των παραστάσεων: One for the Road. Τα τραγούδια και η ατμόσφαιρα των συναυλιών στο θέατρο Ροές είχαν θεματικό άξονα το «τελευταίο στιγμιότυπο» (ένα ποτό, ένα τσιγάρο, ένα τραγούδι ή μια συνομιλία) πριν ξεκινήσει το μοναχικό της ταξίδι μια νυχτερινή περιπλάνηση. («Δεν υπάρχει ποτέ τελευταίο ποτό, πάντα προτελευταίο» σημειώνει ο ερμηνευτής στο σημείωμά του στο δίσκο)…
Ο κορμός εκείνων των τραγουδιών, ενισχυμένος και με καινούργια, αποτελεί τη δισκογραφική αποτύπωση της ιδέας της παράστασης.
Δεκατέσσερα τραγούδια γνωστά (ορισμένα από αυτά πολύ γνωστά) αλλά και ολοκαίνουργια που του εμπιστεύτηκαν νέοι κυρίως δημιουργοί και μια πολύ προσωπική στιγμή στη διαδρομή του Δώρου Δημοσθένους, που εδώ εμφανίζεται και ως δημιουργός υπογράφοντας στίχους και μουσική σε τρία τραγούδια.
Από το Saved (του Νίκου Κυπουργού), το Σε χάνω (του Δημήτρη Λάγιου) το Πόσο λυπάμαι (των Βασίλη Σπυρόπουλου και του Κώστα Γιαννίδη), το Broken bicycles (του Tom Waits) και το Boulevard of Broken Dreams (των Dubin & Warren) τραγούδια αγαπημένα που ο ερμηνευτής με απροσχημάτιστη ευκολία προσεγγίζει ξανά, περνά σε τραγούδια καινούργια που υπογράφουν οι: Μιχάλης Γκανάς, Κώστας Παρίσης, Σοφία Κολοτούρου, Φίλιππος Τσαλαχούρης, Βασίλης Τζαβάρας, Θέμης Καραμουρατίδης, Αλήτις.
Η ενορχηστρωτική ματιά στο υλικό δημιουργεί μια ενότητα ατμόσφαιρας και ύφους, παρακάμπτοντας διαφορές και ανανεώνοντας το μουσικό ενδιαφέρον των ήδη γνωστών τραγουδιών, παρότι υπογράφεται από ένα σύνολο διαφορετικών μουσικών και ενορχηστρωτών.
Οι ερμηνευτικές δυνατότητες του Δ. Δημοσθένους που έτσι κι αλλιώς είχαν διαγνωστεί, εδώ αναδεικνύουν τα χρώματα, την ποικιλία και την ωριμότητά τους.
Το εξώφυλλο του δίσκου αλλά και το ένθετο του cd, κοσμούνται από 9 φωτογραφίες της φωτογράφου Λίλας Σωτηρίου. 

Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ 
Αγοράστε το 

Ευαγγελάτος, Καραμουρατίδης, Μποφίλιου
Μέχρι το Τέλος

Πρώτη στάση του ταξιδιού τους ήταν το CDSingle «Εν λευκώ» που κυκλοφόρησε πέρσι, σηµειώνοντας µεγάλη επιτυχία. Το οµώνυµο τραγούδι ακούστηκε πολύ και αγαπήθηκε αµέσως από το ραδιόφωνο αλλά και το κοινό.
Ο στιχουργός Γεράσιµος Ευαγγελάτος, ο συνθέτης Θέµης Καραµουρατίδης και η νέα ερµηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, παρουσιάζουν τώρα την ολοκληρωµένη τους δουλειά µε τίτλο Μέχρι το τέλος και η Μικρή Άρκτος πιστεύει πως η συνάντηση αυτή, έχει και ενδιαφέρον και σηµασία. Γιατί µας δίνει τη δυνατότητα να µιλήσουµε και πάλι για το τραγούδι - καλλιτεχνικό αίτηµα, διατυπωµένο από νεότατους συντελεστές, γιατί η συνεργασία τους µας παραδίδει ένα σηµαντικό δηµιουργικό αποτέλεσµα: Δώδεκα τραγούδια µε την τόλµη και τη φρεσκάδα της νεότητας τους αλλά και την αφοµοιωµένη αναφορά στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι.
Μιλώντας και πάλι για τη γενιά τους, οι νέοι δηµιουργοί, µας αφιερώνουν στιγµές ειλικρίνειας και αισθήµατα που αφορούν όλους µας. Και η ερµηνεία της Μποφίλιου, ώριµη, δυνατή και αισθαντική γεµίζει µε χρώµατα τις αποχρώσεις του λόγου και της µουσικής.
Η Μικρή Άρκτος όµως είναι πολύ χαρούµενη γιατί εγκαινιάζει µε αυτό το ηχογράφηµα, την εξελιγµένη πλέον πρότασή της όσον αφορά την συσκευασία CD: Κάθε νέος τίτλος της θα συνδυάζεται µε την παρουσία και την παρουσίαση έργων ενός εικαστικού, όχι µόνο στο εξώφυλλο αλλά και στο εσωτερικό του ένθετου συνοδευτικού βιβλίου.
Έτσι ενισχύεται η αποκλειστικότητα και η αξία της αγοράς ενός cd, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η συνύπαρξη των τεχνών και η γνωριµία εικαστικών µε το πλατύ κοινό. Στο CD Μέχρι το τέλος, το εξώφυλλο υπογράφεται από το νέο ζωγράφο Νίκο Μόσχο στον οποίο ανήκουν και επτά επιπλέον έργα, που κοσµούν το εσωτερικό της έκδοσης.
Η ενορχήστρωση των τραγουδιών είναι του Θέµη Καραµουρατίδη, ενώ την επιµέλεια παραγωγής έχει ο Παρασκευάς Καρασούλος.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ 
Αγοράστε το 

Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης
Φυσάει αλλιώς εδώ ο αέρας
Ξεχώρισε στην Δεύτερη Ακρόαση Νέων Δημιουργών της Μικρής Άρκτου το 2004. Τότε ο νεότατος τραγουδοποιός Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης –σήμερα 25ετής-, από τις Σέρρες, μας είχε ευχάριστα αιφνιδιάσει με δύο τραγούδια του, το Ποτάμι μαύρο και την Επαρχία, που διακρίθηκαν για τους ευαίσθητους στίχους τους, για την ώριμη μουσική τους, αλλά και για την ιδιαίτερη ερμηνευτική τους απόδοση από τον ίδιο.
Μετά από 3 χρόνια, η  Μικρή Άρκτος  παρουσιάζει σήμερα, την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, με γενικό τίτλο Φυσάει αλλιώς εδώ ο αέρας.
Οι στίχοι των τραγουδιών, υπογράφονται όλοι από τον ίδιο, όπως και η μουσική και η ερμηνεία – εκτός από ένα τραγούδι με τίτλο Έφυγες, που ανήκει στιχουργικά στον Οδυσσέα Ιωάννου.
Έντεκα καινούργια τραγούδια, που ολοκληρώνουν την καλλιτεχνική εικόνα του νεαρού τραγουδοποιού. Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης ξεχωρίζει ως νέος τραγουδοποιός για τον κοινωνικό του στίχο, για τη μουσική του πρόταση και για την ιδιαίτερη ερμηνευτική του ταυτότητα.
Τα έντεκα αυτά τραγούδια, συμπληρώνουν στο δίσκο η Επαρχία και το Ποτάμι μαύρο, διασκευασμένα από τον Κώστα Παρίση και τραγουδισμένα σε δεύτερη εκτέλεση από τα Υπόγεια Ρεύματα…
Την ενορχηστρωτική ευθύνη του δίσκου φέρει ο Κώστας Παρίσης, ενώ την παραγωγή υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ 
Αγοράστε το 

Ευαγγελάτος, Τσίρκας, Μποφίλιου 
100 Μικρές Ανάσες
"100 μικρές ανάσες" είναι ο τίτλος του πρώτου τους δίσκου. Δεκατρία τραγούδια, με την υπογραφή του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στους στίχους, του Κώστα Τσίρκα στη μουσική, με τη φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου στην ερμηνεία. 
Την ενορχήστρωση φρόντισε ο Κώστας Παρίσης. Την παραγωγή επιμελήθηκε ο Παρασκευάς Καρασούλος.
Ο δίσκος "100 μικρές ανάσες" περιέχει τραγούδια που με αμεσότητα, επικοινωνιακή δύναμη και αλήθεια, περιγράφουν το βλέμμα των νέων ανθρώπων σ' ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Η Μικρή 'Αρκτος μετά την έκδοση του cd Δεύτερη Ακρόαση, που περιείχε ενδεικτικά, κάποια καινούργια τραγούδια νέων δημιουργών, προχωρά στην έκδοση των ολοκληρωμένων εργασιών τους, πιστεύοντας πως στο μουσικό τοπίο των νέων καλλιτεχνών βρίσκεται η ζωογόνα δύναμη του μέλλοντος για το ελληνικό τραγούδι. Ήδη τα τραγούδια του δίσκου, έχουν αγαπηθεί από τους παραγωγούς στο ραδιόφωνο όπου και ακούγονται.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Αγοράστε το 


Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα  
Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα

Η Μικρή 'Αρκτος παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό σε ταυτόχρονη έκδοση (βιβλίο και CD) τα Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε απόδοση Σωτήρη Τριβιζά.
Ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, ξεκίνησε τη συγγραφή αυτών των σονέτων το 1935, ένα χρόνο σχεδόν πριν την δολοφονία του. Αποτελούσαν μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου του για τη συγγραφή ενός ποιητικού βιβλίου με εκατό σονέτα, σχέδιο που έμεινε φυσικά ανολοκλήρωτο. Ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος και ο απροσδόκητος θάνατός του, δεν επέτρεψαν ποτέ την ολοκλήρωσή του. Οι κληρονόμοι του ποιητή, κράτησαν αυτά τα ποιήματα- από τα πιο ερωτικά και λυρικά του ποιητή- κρυμμένα στο συρτάρια τους για μισό αιώνα έως το 1984, χρονιά κατά την οποία η ισπανική εφημερίδα ABC αιφνιδιαστικά προχώρησε στη δημοσιοποίησή τους. Από τότε αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Απάντων του ποιητή.
Η μεταφραστική εργασία του Σωτήρη Τριβιζά, στόχευσε στην διατήρηση της έμμετρης μορφής των πρωτότυπων ποιημάτων κατά την απόδοσή τους στα ελληνικά, παραμένοντας πιστή στην λυρική τους ατμόσφαιρα και στην ποιητική τους δύναμη.
Τα έντεκα σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα, συμπληρωμένα στην έκδοση της Μικρής 'Αρκτου από έντεκα νεανικά Τραγούδια του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελούν ένα θαυμάσιο δείγμα της λυρικής όσο και ώριμης φωνής του ισπανού ποιητή.
Αναπόσπαστο μέρος της έκδοσης είναι το CD που συνοδεύει το βιβλίο με τίτλο Του Σκοτεινού Έρωτα, στο οποίο περιλαμβάνονται πέντε ποιήματα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε απόδοση στα ελληνικά από το Σωτήρη Τριβιζά, θαυμάσια μελοποιημένα από το συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Τα τραγούδια ερμηνεύει εξαιρετικά ο Μίνως Θεοχάρης, ενώ πιάνο παίζει ο ίδιος ο συνθέτης.
Και οι τρεις συντελεστές της έκδοσης ανήκουν στο καλλιτεχνικό δυναμικό που πρόσφατα η Μικρή 'Αρκτος πρότεινε, μέσω των Ακροάσεων Νέων Καλλιτεχνών (δημιουργών και ερμηνευτών).
Τον σχεδιασμό της καλαίσθητης έκδοσης υπογράφει ο Ανδρέας Γεωργιάδης, ενώ τις σελίδες του βιβλίου κοσμούν σχέδια του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Αγοράστε το 


Δεύτερη Ακρόαση Νέων Καλλιτεχνών 
της Μικρής 'Aρκτου 

Το cd αυτό, που η κυκλοφορία του καλωσορίζει την αρχή της άνοιξης του 2004, αποτυπώνει τα αποτελέσματα της Δεύτερης Ακρόασης Νέων Καλλιτεχνών της Μικρής 'Aρκτου που πραγματοποιήθηκε φέτος σε δύο ξεχωριστές διοργανώσεις: μία αφιερωμένη σε νέους που θα ήθελαν να λειτουργήσουν στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού ως ερμηνευτές και μία αφιερωμένη σε νέους δημιουργούς (στιχουργούς, συνθέτες), τραγουδοποιούς και συνθέτες ορχηστρικής μουσικής.
Στόχος αυτών των διοργανώσεων (όπως είχαμε ήδη προαναγγείλει από την Πρώτη Ακρόαση Νέων Ερμηνευτών) ήταν να παντρέψουμε νέους δημιουργούς με νέους ερμηνευτές, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ολοκληρωμένης καινούργιας πρότασης στο ελληνικό τραγούδι. Εξακόσιοι νέοι δημιουργοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, μας έστειλαν δείγματα της δουλειάς τους. Από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σητεία, από τη Κέρκυρα έως τη Μυτιλήνη αλλά και από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, νέοι δημιουργοί, αναζήτησαν μέσα από την Ακρόαση της Μικρής 'Aρκτου ένα παράθυρο επικοινωνίας με το κοινό, ένα στήριγμα στη μοναχική καλλιτεχνική τους έκφραση.
Ήταν μεγάλη χαρά για μας, η διαπίστωση πως σε πείσμα των καιρών, το καλό ελληνικό τραγούδι, έχει διασώσει ακέραιο το νόημα και τη σημαντικότητά του στο αίσθημα και στην συγκίνηση τόσων νέων ανθρώπων, οι οποίοι σε μια περίοδο ιδιαίτερα «κλειστή» από μέρους της επίσημης δισκογραφίας, εξακολουθούν να δημιουργούν και να αναπνέουν καλλιτεχνικά αντιλαμβανόμενοι το τραγούδι ως τέχνη και όχι ως μαραθώνιο τηλεοπτικής εκτόνωσης.
Είναι πεποίθηση μας, πως μόνο η εμφάνιση νέων προσώπων με ταλέντο ήθος και πραγματική καλλιτεχνική αγωνία μπορεί να ανανεώσει τη σχέση του κοινού με το ελληνικό τραγούδι, που τα τελευταία χρόνια έχει οριακά απαξιωθεί.
Ακούσαμε επίσης 350 νέους ερμηνευτές. Στη Δεύτερη Ακρόαση Νέων Ερμηνευτών επαναλήφθηκε η ίδια εντυπωσιακή προσέλευση και απήχηση, όπως είχε συμβεί και με την Πρώτη.
Αυτή τη φορά όμως είχαμε το πλεονέκτημα, με βάση την παρουσία των νέων δημιουργών να οπλίσουμε άμεσα τους νέους ερμηνευτές με τραγούδια καινούργια, δυναμικά και ουσιώδη.
Παρουσιάζουμε λοιπόν 15 νέους δημιουργούς (στιχουργούς, συνθέτες, τραγουδοποιούς), οι οποίοι υπογράφουν 17 πρωτότυπα τραγούδια, που συνιστούν την πρώτη τους γνωριμία με το κοινό και την ελληνική δισκογραφία.
Παρουσιάζουμε επίσης 6 νέους και νέες ερμηνευτές - ερμηνεύτριες, οι οποίοι μαζί με τους ερμηνευτές που επιλέξαμε στην Πρώτη Ακρόαση της Μικρής 'Aρκτου, υποστηρίζουν ερμηνευτικά την παρουσία και το έργο των νέων δημιουργών.
Ένα μωσαϊκό διαφορετικών ήχων, μορφών και τρόπων, το οποίο ο Κώστας Παρίσης με αξιοθαύμαστη ταχύτητα, ταλέντο και έμπνευση κατόρθωσε να διαφυλάξει τα ιδιαίτερα χρώματά του, υπογραμμίζοντας την ενιαία αισθητική του πρόταση. Η Μικρή 'Aρκτος δεν επιδιώκει να προσδώσει στην Ακρόαση που διοργανώνει, διαγωνιστικό χαρακτήρα, μοιράζοντας βραβεία ή αξιολογικές διακρίσεις. Αντιλαμβανόμαστε την Ακρόαση Νέων Καλλιτεχνών της Μικρής 'Aρκτου, σα μια γιορτή για το ελληνικό τραγούδι. Μια γιορτή, όπου όλοι οι συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να ανανεώσουν τη δύναμη και το δυναμικό του καλού ελληνικού τραγουδιού με το πάθος, την αγάπη και την εργασία τους. Ακριβώς αυτή η πρόθεση και ο στόχος είναι που κάνουν αυτή τη πρόταση, μια συγκινητική και σημαντική στιγμή για όλο το ελληνικό τραγούδι.
Ευχαριστούμε από καρδιάς το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας , για την αμέριστη και συνεχή πίστη και αρωγή του σε όλη τη διαδρομή της Ακρόασης. Η Παρουσία του Δευτέρου Προγράμματος και των 19 περιφερειακών σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, βοήθησε να ακουσθεί το κάλεσμά μας σε όλη την Ελλάδα, αλλά παράλληλα μας υπενθύμισε με έναν γοητευτικό τρόπο, την ξεχασμένη αγαθή και επωφελή δύναμη του ραδιοφώνου ως πολιτιστικά ενεργού μέσου επικοινωνίας. Ευχαριστούμε τον Αντώνη Ανδρικάκη και τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, για την αποτελεσματική τους συμβολή και βοήθεια.
Ευχαριστούμε την ΤΙΜ, που υποστηρίζει την πρωτοβουλία των Ακροάσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Ευχαριστούμε τη Σοφία Σπυράτου και το θέατρο Χοροροές για τη ζεστή αγκαλιά των λόγων, των έργων και της πίστης στο νέο.
Το δίσκο αυτό τον αφιερώνουμε στους ανθρώπους που στάθηκαν καθημερινά δίπλα μας σε όλη τη διαδρομή της Ακρόασης και μοιράστηκαν την κούραση, την αγωνία, τη χαρά, την ελπίδα και τη συγκίνηση της επερχόμενης 'Aνοιξης: Στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, στο Γιώργο Καραχάλιο, στην ομάδα της «τηλεοπτικής ακρόασης» (Φρόσω Ράλλη, Λίνα Δημοπούλου, Νατάσσα Ιωάννου, Ελένη Μαγγίνα) στην Αργυρώ Κουτσού και στο Θοδωρή Οικονόμου. Αυτά τα τραγούδια τους ανήκουν δικαιωματικά.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ 
Αγοράστε το 

Θα το Μετανιώσεις  
Η μουσική και τα τραγούδια της ταινίας 

Η μουσική και τα τραγούδια της ταινίας [θα το μετανιώσεις] σε μουσική της Δήμητρας Γαλάνη και στίχους του Παρασκευά Καρασούλου, με την Δήμητρα Γαλάνη και την Τάνια Τσανακλίδου, κυκλοφορούν από τη Μικρή 'Αρκτο.
Πρόκειται για πρωτότυπη μουσική και τραγούδια που γράφτηκαν για την ταινία. Η Δήμητρα Γαλάνη σ' αυτήν την πρώτη της προσπάθεια σύνθεσης κινηματογραφικής μουσικής συμπράττει στα 3 τραγούδια του δίσκου με το παλιό της γνώριμο, στιχουργό Παρασκευά Καρασούλο. O δίσκος περιέχει 16 επιπλέον ορχηστικά κομμάτια που ακούγονται στην ταινία.
Η μουσική και τα τραγούδια στεγάζουν την ευαισθησία, την ανησυχία, την αγωνία, το χιούμορ, το λυρισμό και το μήνυμα της ταινίας είναι άλλο ένα σημαντικό δείγμα των ικανοτήτων και των επιτυχιών που οι δυο δημιουργοί έχουν καταθέσει και σε προηγούμενες συνεργασίες τους.

*Η ταινία απέσπασε τα εξής βραβεία στο 43ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:
Α' βραβείο κοινού
Α' βραβείο καλύτερης ταινίας
βραβείο σκηνοθεσίας (Κ. Ευαγγελάκου)
βραβείο σεναρίου (Κ. Ευαγγελάκου)
βραβείο Α´ γυναικείου ρόλου (Μάνια Παπαδημητρίου)
βραβείο Β´ γυναικείου ρόλου (Υβόννη Μαλτέζου)
βραβείο μακιγιάζ (Φανή Αλεξάκη)
βραβείο Α´ ανδρικού ρόλου στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ (Χρ. Στέργιογλου)
βραβείο Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. (Ένωση τεχνικών κιν/φου & τηλεόρασης)

Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ 
Αγοράστε το 

Οικονόμου, Καρασούλος, Αποστόλου  
Στην ίδια Ζωή

Τρία τραγούδια - διαμάντια με την τρυφερή, λυρική και φρέσκια ερμηνεία του βαρύτονου Τάσου Αποστόλου.
Αν το δάκρυ εύκολα κυλάει στο μάγουλο σου, περνάς μια συναισθηματική δοκιμασία ή αν απλώς έχεις καταφέρει να μην νεκρώσεις την ανταπόκριση σου σε ερεθίσματα της ψυχής, η τρυφερή φωνή του βαρύτονου Τάσου Αποστόλου, πάνω σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου, θα αισθανθείς πως εκφράζει ό,τι ακριβώς νιώθεις. Το cd single Στην ίδια ζωή (Μικρή 'Aρκτος) αποτελείται από τρία τραγούδια -διαμάντια στην ελληνική δισκογραφία. Ερμηνεία, χροιά φωνής, στίχοι και μελωδία είναι τόσο όμορφα, σφιχτά δεμένα μεταξύ τους. Η παραστατικότητα στο στίχο, η υποβλητική μουσική, που δίνει βάθος στο νόημα των λέξεων και η χωρίς έπαρση ερμηνεία του Τάσου Αποστόλου, μέσα από την οποία φαίνονται ξεκάθαρα οι σπουδές στο κλασσικό τραγούδι και την μουσική, δίνουν το χάρισμα σε αυτό το νέο cd να μείνει πάντα φρέσκο και χωρίς συντηρητικά. Επισήμανση: Το τραγούδι Μπορεί, το αφιερωμένο στον Ηλία και στη Μαρία Τσόγκα που «έφυγαν» αγκαλιασμένοι, είναι συγκλονιστικό και για το λόγο τον οποίο γράφτηκε και για τον τρόπο με τον οποίο αποδίδεται.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Αγοράστε το 

Πρώτη Ακρόαση  
της Μικρής Άρκτου

Στις 18 και 19 Μαΐου 2002 στο θέατρο Χοροροές, η Μικρή 'Αρκτος διοργάνωσε την Πρώτη της Ακρόαση για νέους και νέες ερμηνευτές-ερμηνεύτριες.
Θέλαμε μέσω της πρόσκλησης μας αυτής, να ανιχνεύσουμε και ευελπιστούσαμε να υποδεχθούμε, ένα δυναμικό νέων καλλιτεχνών που θα ήταν διατεθειμένοι να αιμοδοτήσουν με ήθος, πάθος και αληθινή αγάπη την τέχνη του τραγουδιού. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Συμμετείχαν πάνω από 150 νέοι και νέες, σπουδαστές Ωδείων, Δραματικών σχολών, με σημαντικές σπουδές στο τραγούδι, οι οποίοι είχαν επιλέξει να δοκιμαστούν σε σημαντικά τραγούδια ελλήνων και ξένων δημιουργών. Μας απέδειξε αυτή η πρωτοβουλία, πως το ελληνικό τραγούδι έχει πλούσια αποθεματικά στις νέες γενιές και ήθους αλλά και πάθους, ικανά να υποστηρίξουν την πορεία του για πολύ ακόμα.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, κι είναι μεγάλη η χαρά μας, επτά νέους ερμηνευτές που γνωρίσαμε μέσα από την Πρώτη Ακρόαση της Μικρής Αρκτου. Τους ευχόμαστε ολόψυχα, να βρεθεί το κατάλληλο υλικό –υπόθεση κυρίως των νέων δημιουργών- ώστε να γίνουν οι φωνές του μέλλοντος μας.
Θελήσαμε να κρατήσουμε στην παρουσίαση τους, τη φόρμα «πιάνο-φωνή», αφού ήταν η μόνη που αντιστοιχούσε στην ατμόσφαιρα της ακρόασης, αποκαλυπτική και πλούσια μέσα στην απαιτητική λιτότητα της.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Σοφία Σπυράτου που στάθηκε πολύτιμη αρωγός στην πρώτη διοργάνωση, εμψυχώνοντας την ιδέα της Ακρόασης, υποστηρίζοντας θερμά και αποτελεσματικά την πραγματοποίηση της.
Ελπίζουμε να μοιραστείτε μαζί μας, ακούγοντας τους, την ελπίδα και την συγκίνηση που μας γέννησε η γνωριμία μαζί τους.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Αγοράστε το 


Οικονόμου, Καρασούλος, Δημητριάδη  
Δον Κιχώτες

Πρώτη ύλη αυτών των τραγουδιών στάθηκαν οι θρυμματισμένες εικόνες της καθημερινής ζωής στο μεταίχμιο των δύο αιώνων.
Μιας καθημερινότητας στην εποχή του Big Brother, των Διδύμων Πύργων, της δισκογραφικής και αισθητικής κρίσης. Αυτές οι εικόνες και τα θραύσματά τους, ενυπάρχουν στα τραγούδια που με τον τίτλο Δον Κιχώτες κυκλοφόρησαν στην αυγή του 21ου αιώνα.
Δέκα τραγούδια, δέκα ιστορίες του ιδιωτικού και του δημόσιου βίου μας, τους στίχους των οποίων υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος, σε μουσική του πρωτοεμφανιζόμενου ως συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου,
Οι Δον Κιχώτες σηματοδοτούν επιπλέον την επιστροφή στην δισκογραφική επικαιρότητα, μιας μεγάλης ερμηνεύτριας, της Μαρίας Δημητριάδη.
Η Μαρία Δημητριάδη, με γνώση και ωριμότητα, τραγουδά ιδανικά αυτά τα τραγούδια, επιστρατεύοντας όλο το λυρισμό, τη δύναμη, τα χρώματα και το εύρος των ερμηνευτικών της δυνατοτήτων, ανταμείβοντας μας για την πολύχρονη απουσία της.
Οι Δον Κιχώτες κυκλοφορούν σε μια εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση, με τη μορφή μικρού βιβλίου, που κοσμείται από έργα του ζωγράφου Ανδρέα Γεωργιάδη, στο εξώφυλλο και στο εσωτερικό του.
Την παραγωγή του δίσκου, επιμελήθηκε ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, ενώ την ενορχήστρωση υπογράφει ο Θοδωρής Οικονόμου.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Αγοράστε το 

Κυπραίος, Θεοχαρίδης  
Μεταμορφώσεις

Τέσσερα νέα τραγούδια, ερμηνευμένα από έναν νέο τραγουδιστή, τον Παντελή Θεοχαρίδη, που είναι ήδη γνωστός ως ο πρώτος ερμηνευτής ενός πολυαγαπημένου τραγουδιού, τη Μικρή πατρίδα.
Ο Περικλής Κυπραίος, συνθέτης και στιχουργός των «Μεταμορφώσεων», ζει και εργάζεται στην Πάτρα.
Στα τραγούδια του πρωταγωνιστούν ο λυρισμός και η μελωδικότητα, η ποιητική ατμόσφαιρα, ο σεβασμός και η αγάπη στην τέχνη του.
Ο Παντελής Θεοχαρίδης, τραγουδιστής που έχει επιλέξει να μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, τραγουδά τα τρία από τα τέσσερα τραγούδια του ψηφιακού δίσκου ( το τέταρτο το τραγουδά ο ίδιος ο δημιουργός), με εκφραστικότητα, δύναμη και ευαισθησία, περνώντας από τα μελωδικά στα ρυθμικά μουσικά τοπία με χαρακτηριστική άνεση.
Την ενορχήστρωση των «Μεταμορφώσεων», υπογράφει ο Θοδωρής Οικονόμου, ο οποίος συνεργάστηκε με ταλαντούχους μουσικούς προσφέροντας στα τραγούδια έναν ακουστικό ήχο, πλούσιο σε ατμόσφαιρα και ηχοχρώματα.
Την παραγωγή υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος
Το εικαστικό εξώφυλλο -επίσης μια πάγια επιλογή της Μ. 'Αρκτου-κοσμείται από έργο του Ιταλού ζωγράφου Καραβάτζο, ενώ στο εσωτερικό του ψηφιακού δίσκου, υπάρχουν οι στίχοι και λεπτομερείς αναφορές στα στοιχεία και στην ταυτότητα της παραγωγής.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Αγοράστε το 

Καρασούλος, Ανδρέου  
Μικρή Πατρίδα

....Μια νέα εταιρεία, ένας νέος δίσκος, ένας νέος τραγουδιστής.
«Μικρή 'Aρκτος» η εταιρεία που δημιούργησε ο Παρασκευάς Καρασούλος, «Μικρή Πατρίδα» ο τίτλος του δίσκου, Παντελής Θεοχαριδης ο τραγουδιστής. Πρόκειται για έναν κύκλο 12 τραγουδιών σε μουσική - και ενορχήστρωση - του Γιώργου Ανδρέου και στίχους του Παρασκευά Καρασούλου, που δουλεύτηκαν δύο χρόνια πριν πάρουν την άγουσα για το στούντιο....
Έτσι ξεκινούσε το δελτίο τύπου που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 1996 και που στην πραγματικότητα συνιστούσε και την ιδρυτική πράξη γέννησης της καλλιτεχνικής εταιρείας ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ.
Η «Μικρή Πατρίδα» πλέον είναι ένας ιστορικός δίσκος, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει την διαχρονική αξία και παρουσία του στην συνείδηση και στην αγάπη των φίλων του καλού ελληνικού τραγουδιού..
Η «Μικρή Πατρίδα», ωστόσο, διεκδικεί άλλη μια πρωτιά: την οικολογική- χειροποίητη συσκευασία του ηχογραφήματος. Η συσκευασία του δίσκου και του cd σχεδιάστηκαν από τον Ανδρέα Γεωργιάδη, ενώ ο πίνακας του εξωφύλλου φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την έκδοση από τον ζωγράφο Μηνά Καμπιτάκη.
Παραγωγή:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Αγοράστε το